Werkwijze

Hoe gaan wij te werk?

Rouwen is een proces. Leren omgaan met je verlies en je leven opnieuw oppakken en inrichten. Iedereen doet dit op zijn eigen manier. Er zijn geen richtlijnen, er is geen goed of fout. Als je het gevoel hebt er alleen niet meer uit te komen dan kunnen wij je helpen.

Een van ons tweeën gaat een gesprek met je aan. Tijdens het kennismakingsgesprek kijken we of er een klik is om samen te werken. We onderzoeken jouw hulpvraag en kijken wat je nodig hebt om verder te gaan. Het aantal gesprekken en de duur hiervan stemmen we samen af. In overleg kunnen we gebruik maken van verschillende werkvormen. Wil je graag kennismaken? Neem gerust contact met ons op.

Onze visie

Verlies, een ieder krijgt er mee te maken op wat voor manier dan ook.
Als rouwbegeleider lopen we met je mee in jouw proces en begeleiden we je op je pad. Ieder doet dat op zijn eigen manier en heeft daar zijn eigen tijd voor nodig. Er staat geen afgebakende tijd voor rouw. Een goed contact tussen de rouwbegeleider en hulpvrager is essentieel. Vertrouwen en veiligheid zijn de basis voor een goede begeleiding, net als afstemming en empathie maar ook zeker professionaliteit en begrenzing. Wij kijken samen in hoeverre de rouw belemmerend is in het alledaagse leven. Van daaruit gaan we aan het werk met de nieuwe werkelijkheid.